Uw handicap / GVB halen in twee weekenden

(en niet in één middag)

Golf in Bilthoven op de leukste openbare golfbaan van Utrecht

Ongeveer drie keer per maand organiseer ik  een korte en intensieve cursus om startende golfers hun handicap te laten halen (voorheen GVB).

In 2 weekenden krijgt u in een -qua omvang- bescheiden groepje maar liefst 4 maal drie uur praktijkles.
Bewust heb ik gekozen voor vier dagdelen. In de eerste plaats omdat drie uur les per dag in praktijk het maximale is wat een beginnend golfer kan verwerken. Zowel fysiek als mentaal. In de tweede (en wellicht belangrijkste plaats) is dit in mijn ervaring absoluut noodzakelijk om "echt" te leren golfen. Ik geloof persoonlijk niet in "uw handicap in één middag met examen garantie".

De eerste lesdag staat in het teken van het oefenen van de basisslagen (Swing, chippen en putten). Op de tweede lesdag worden al deze slagen herhaald en gaan we direct al de baan op. Bij deze baanles gaat het vooral om het goed naleven van de etiquetten (veiligheid, zorg voor de baan en de snelheid van het spel).
Wanneer dit volgens plan verloopt heeft u direct al uw baanpermissie en mag u zelfstandig op de 9 holes baan spelen.

Het tweede weekend gaan we de techniek verfijnen. En gaan we met een scorekaart op beide dagen een ronde lopen op de baan met als doel het behalen van een zo laag mogelijke handicap.
Wij gaan er van uit dat in deze 4 sessies het lukt om praktische deel van het "examen" af te ronden. Er is echter ook een theoretisch examen deel. U krijgt 30 vragen over regels en etiquette en dient er 23 goed van te beantwoorden. Wij stellen bij inschrijving van de cursus u het theorieboek ter beschikking.
Bij voorkeur wordt het theoretisch examen afgelegd op de derde lesdag. Zodat we ons op de vierde en laatste lesdag kunnen concentreren op een zo goed mogelijke ronde op de baan. Hopelijk is een mooie handicap hiervan het resultaat.

Het volgende is in de cursus inbegrepen:
* 4 keer 3 uur praktijkles
* Theorie examen
*  Aanvraag baanpermissie (incl. verzekering)
* Gebruik van clubs
* Greenfees
* Gebruik van theorieboeken
* Heel belangrijk: een gezellige sportieve sfeer
 
Wij garanderen:
* Les van een PGA gediplomeerde professional
* Slechts 3 tot 6 deelnemers per cursus
* Gratis theorie herexamen
* Vrijblijvende keuze waar u uw handicap laat registreren
* Mogelijkheid om lid te worden van de Biltse Duinen voor slechts 60 Euro per jaar
 
Veel gestelde vragen:

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen 350 Euro per deelnemer. Inclusief uw aanvraag baanpermissie (inclusief verzekering) en theorie examen ter waarde van 50 Euro.

Ik zak voor mijn theorie examen. Wat nu?
Dan mag u zonder verdere kosten herexamen doen.

Het lukt mij niet om het gewenste spelniveau te halen tijdens de 4 praktijksessies.
Wij gaan er vanuit dat dit vrijwel nooit aan de orde zal zijn. U krijgt in overleg de gelegenheid om zelfstandig nog verder te oefenen op de Biltse Duinen.  In overleg volgt er dan na 2 tot 6 weken een herkansing op de baan. Deze is geheel kosteloos.  

Het registreren van een handicap, hoe werkt dat?
Ruim 6 jaar geleden is het GVB afgeschaft en vervangen voor de maximale handicap van 54. Deze (of een lagere) handicap moet bij een golfvereniging worden geregistreerd. Wij laten u vrij in uw keuze van vereniging. Op www.waarkanikgolfen.nl vind u alle mogelijkheden. Registratie bij de Biltse Duinen kan uiteraard ook . De kosten bedragen 60 Euro per jaar (jeugd 50 Euro). Voor deze 60 Euro krijgt u jaarlijks uw nieuwe handicap kaart, 1 gratis greenfee, verwerken wij al uw toekomstige scorekaarten, bent u volwaardig lid van de Golfclub de Biltse Duinen, ontvangt u 6 maal per jaar een digitale nieuwsbrief, 8 maal per jaar het Golfjournaal, kunt u deelnemen aan wedstrijden (ongeveer 100 per jaar) en heeft u een extra verzekering via de NGF op en rond de golfbaan. De registratie van uw handicap is het enige wat niet is inbegrepen bij de bovenstaande cursus.
Wij hopen u met het bovenstaande een goed beeld te hebben geschetst van wat onze cursus inhoud. Mochten en vragen zijn beantwoorden wij die graag. U kunt mij altijd bellen op 06-39405808 of mailen naar [email protected]

Uiteraard hoop ik dat u interesse heeft in een cursus die u snel aan uw "handicap" helpt maar u ook écht leert golfen. 

Ik teken met sportieve groet,
Remko Prins
Professional Golfpark de Biltse Duinen